نصب جی‌پی‌اس عامل مهمی در کشف خودروهای سرقت شده است

نصب جی‌پی‌اس عامل مهمی در کشف خودروهای سرقت شده است

سارقان مدعی هستند به‌راحتی می‌توانند بسیاری از خودروها را سرقت کنند اما رعایت برخی نکات در زمینه ایمنی خودرو می‌تواند آنها را در رسیدن به هدف‌شان ناکام کند. فراموش نکنیم طعمه سارقان بیشتر افراد بی‌احتیاط هستند.
دستگاهی به‌روز برای به دام انداختن سارقان خودرو
سرهنگ جلیل موقوفه‌ای، رئیس پلیس پیشگیری پایتخت در گفت‌وگو با «دنیای‌ خودرو» درخصوص پیشگیری از سرقت خودرو گفت: «پیشگیری از سرقت خودروها اغلب دو بخش دارد. بخش نخست مربوط به پیشگیری و قبل از وقوع سرقت و بخش دوم نیز مربوط به بعد از سرقت خودرو است. در بخش اول، تمام شهروندان هنگام عدم استفاده از خودرو باید حتما قفل پدال، قفل‌فرمان و قفل‌مرکزی خودرو را داشته باشند. البته این اقدامات شاید عامل بازدارنده قدرتمندی برای جلوگیری از سرقت خودرو نباشند، اما اساسا سارقان به دنبال طعمه‌هایی هستند که آسان و سریع باشد و وقت زیادی از آنها نگیرد. به همین دلیل سارقان اغلب پیگیر خودروهایی فاقد قفل پدال، قفل فرمان و قفل مرکزی هستند.»
وی ادامه داد: «بخش دوم مربوط به اقداماتی است که مالکان می‌توانند هنگام خرید خودرو انجام دهند تا اگر زمانی خودرویشان به سرقت رفت، پلیس بتواند به آسانی خودرو سرقت‌شده را کشف و ضبط کند، ازجمله نصب جی‌پی‌اس در خودرو. البته این موضوع مستلزم آن است که افراد حتما از تجهیزات مناسبی استفاده کنند و هنگامی که خودرو در اختیارشان است، مرتب آن را بررسی کنند تا این تجهیزات کاربری لازم را داشته باشند. مثلا اگر جی‌پی‌اسی نصب کردند که از طریق سیم‌کارت فعال شده، حتما بررسی کنند سیم‌کارت اعتبار لازم برای برقراری ارتباط و استفاده از اینترنت را داشته باشد و در زمان استفاده دچار اختلال نشود.»
سارقان همیشه در کمین هستند!
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت درباره مکان نصب جی‌پی‌اس در خودرو گفت: «جی‌پی‌اس را در قسمتی از خودرو نصب شود که سارقان نتوانند آن را کشف کنند، بنابراین لازم است مالکان خودرو حتما به مراکز نصب تجهیزات ایمنی رجوع کنند تا جی‌پی‌اس در جای مناسب نصب شود. در بیشتر موارد این جی‌پی‌اس پشت کیلومترشمار یا چراغ سقفی خودرو نصب می‌شود که سارقان به سرعت متوجه می‌شوند و به محض سرقت خودرو، آن را غیرفعال می‌کنند.»
سرهنگ جلیل موقوفه‌ای در خصوص قابلیت جی‌پی‌اس‌ها عنوان کرد: «این دستگاه‌ها حتما باید به‌روز باشند. به‌عنوان‌مثال اگر سرباتری خودرو برداشته شود، جی‌پی‌اس نباید غیرفعال شود و آمادگی حداقل دو یا سه روز کار کردن بدون باتری را داشته باشد.»
وی افزود: «البته در موارد بسیاری پلیس بلافاصله پس از سرقت از طریق جی‌پی‌اس، خودرو را ردیابی و آنرا همراه با سارقان کشف و ضبط کرده است.» رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ درباره اقدامات و توصیه‌های مراقبتی از خودرو گفت: «مالکان به هیچ‌وجه خودرویشان را در خیابان و کوچه حتی برای زمان کوتاه پارک نکنند، چراکه دیده شده طی زمان کوتاهی مثلا 10دقیقه خودرو به سرقت رفته است. به‌همین دلیل مالکان خودروها حتما از پارکینگ‌ها برای پارک خودرو استفاده کنند.»
وی ادامه داد: «اگر برای خرید خیلی کوتاه به دکه یا مغازه می‌روید حتما خودرو را قفل کنید، چوت سارقان همیشه در کمین هستند و شایع‌ترین سرقت‌های خودرویی نیز مربوط به این مورد است. البته در بحث پارک خودرو شاید برخی افراد از پارکینگ برخوردار نباشند. پس بهتر است از همان تجهیزات ذکرشده استفاده و حتما خودرویشان را در محل مناسب و پرنور پارک کنند، چراکه روشنایی یکی از عوامل مهم بازدارنده در زمینه سرقت خودرو است.»
پس از سرقت خودرو ، چه باید کرد؟
چندی قبل سرهنگ کارآگاه اصغر خدایی، جانشین معاونت مبارزه با سرقت وسایل نقلیه درخصوص اقدامات لازم بعد از سرقت شدن خودرو به خبرگزاری فارس گفت: «به محض اینکه فرد از سرقت خودرویش آگاه شد باید در نخستین قدم با پلیس 110 تماس بگیرد؛ بعد از تماس، ماموران گشت در محل حاضر می‌شوند و نسبت به ثبت شکایت اقدام می‌کنند. مامور در این مرحله مدارکی دال بر مالکیت از فرد حاضر در محل طلب می‌کند. سپس در برگه‌ای جزئیات و نتایج بررسی‌های اولیه را نوشته و نسخه دوم را به فرد تحویل می‌دهد و موضوع سرقت را به کلانتری اعلام می‌کند. به محض اعلام مامور گشت کلانتری، موضوع سرقت خودرو با مشخصات در سیستم ثبت می‌شود. در مرحله بعد، فرد 24‌ساعت مهلت دارد اسناد و مدارک خودرو را به پلیس تحویل دهد و به مقام قضایی مراجعه کند.»
وی ادامه داد: «اما اگر مدارک و اسناد در داخل خودرو بوده و به سرقت رفته باشد، باتوجه به سایر مدارک شناسایی فرد مالک و همچنین اطلاعات موجود در سیستم شماره‌گذاری خودرو، احراز مالکیت انجام می‌شود. اما اگر خودرو به‌نام فرد نباشد و مثلا به نام همسر یا فرد دیگری باشد که در کشور نباشد یا فوت شده باشد، کار کمی پیچیده‌تر می‌شود، زیرا نمی‌توان به اظهارات هر فردی که اعلام سرقت خودرو می‌کند، اعتماد کرد. شاید فردی با کسی اختلاف داشته باشد و بدین ترتیب بخواهد برای او مشکل ایجاد کند؛ بنابراین داشتن مدارک و اسناد برای احراز مالکیت هنگام اعلام سرقت خودرو، قدم نخست برای شکایت است.»

× در پاسخ :




عبارت امنیتی را وارد نمایید: